maanantai 12. maaliskuuta 2012

Maaleja ja hiontaa

Voi kuulkaas, eilisestä muodostuikin oikea vapaapäivä! Lauantaina oven taakse ilmestynyt Täti Monika hemmotteli Kinnarkummun väkeä yhden päivän aikana enemmän kuin voi edes toivoa. Koko herrasväki, erityisesti E&M, kiittävät ja kumartavat!
Laiskottelusta huolimatta on viikonloppuna sentään jotain tapahtunutkin. Lattiamaalin sävy päätettiin, haettiin kaupasta ja testimaalattiin. Sävy osoittautui toivotunlaiseksi, joten ei muuta kuin lisälitroja ostamaan. Samalla ostettu kaidemaali on vielä testaamatta, mutta kai musta on aina mustaa...

Maalitestauksen lisäksi Mies ahkeroi viikonlopun aikana rappujen kimpussa. Vanhan muovimattoliiman pois saaminen ei ole ihan helppoa, mutta sinnikkyys kyllä palkittiin. Mies hioi hiomistaan ja sai kaikki pienetkin kulmat puhtaaksi liimasta. Elnan käsien voima ei tähän hommaan riittänyt ja siksi toinen puolisko saikin hoidella lähes koko homman yksikseen. Elnan suurin ponnistus tässä asiassa taisi olla laitekuljetukset vuokraamon, kaupan ja kodin välillä. Työlästä hommaahan sekin! ;)

Puulattia on tälle herrasväelle uusi juttu, sillä aiemmissa kodeissa ei sellaista ole ollut. Kinnarkummussakin on lautalattiat jätetty kuuskytluvulla muovimaton alle ja siellä ne ovat möllöttäneet pimeässä tähän talveen asti. Elnan ja Miehen mielestä lauta on ihanin vaihtoehto tällaiseen vanhempaan taloon ja siksi sitä aiotaan käyttää niin paljon kuin mahdollista. Vanhassa lautalattiassa on joitakin sen verran isoja rakoja, että niitä on syytä täyttää, vaikka muuten raot halutaankin näkyviin. Vaihtoehtoisia täyteaineksia on meillä kaksi: liima-puru-seos ja valmis puukitti. Maalikaupasta mukaan kaapattu puukitti ei osoittautunut täysin tyydyttäväksi aineeksi ja myös sen kaksinkertaisen hinnan takia taidamme jatkossa turvautua liimaseokseen.

Ulkoilu on taas jäisen ja superliukkaan viikonlopun jälkeen helpompaa, kun aurinko armas sulattaa tehokkaasti pihaa. Kevät tulee, jee!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti