maanantai 15. joulukuuta 2014

9

 

Hetkinen, osasinko laskea oikein? Alle kymmenen yötä enää. Sehän ei ole juuri mitään.


Tänään saatiin ihanaa kummitätiseuraa Kinnarkumpuun joulufiilistelyjä jakamaan. Mikäs siis parempi syy herkutella jouluisella luumurahkalla.


Luumurahka on kuulunut tämän väen jouluperinteisiin jo useana vuonna. Alunperin Mymmelin taikomana ja viimeiset vuodet omaa luumumarmeladia hyödyntäen. Namia, vaikka itse sanonkin!


Resepti on hyvin, hyvin yksinkertainen.

Rahkaa 500g, kermaa n. 1 - 1,5dl vaahdotettuna ja luumumarmeladia maun mukaan. Jos pitää makeasta, voi lisätä ripauksen vaniljasokeria, mutta marmeladin ollessa makeaa, ei sokeriakaan välttämättä tarvita. Sekoitetaan kaikki osaset yhteen, koristellaan kanelijauheella tai piparinmuruilla ja ei kun nauttimaan. 


Mutta tämän rahkan "se" juttu on kyllä mun mielestä marmeladi. Jo aiemmassa postauksessa ehdin omaa lempimarmeladiani hehkuttaa kiinnostusta herättävästi ja nyt on korkea aika vastata reseptistä kiinnostuneille. Alkuperäinen resepti on Villa Ainala Cousinen, mutta olen muokannut sitä omanlaisekseni. Tässä se siis on:

1kg luumuja
500g hillosokeria
0,5dl madeiraa
5-6 kanelitankoa
noin 5 tähtianista
1/3tl jauhettua inkivääriä
ripaus jauhettua pomeranssia

Luumuista poistetaan ensin kivet. Hedelmät, sokeri, madeira ja mausteet laitetaan kattilaan. Marmeladia keitetään hiljalleen parin tunnin ajan. Kanelitangot ja tähtianikset poistetaan ennen marmeladin soseuttamista sauvasekoittimella. Soseutuksen jälkeen marmeladi on valmista purkitettavaksi.

Maukkaita joulunaluspäiviä ystävät!

2 kommenttia:

  1. Kiitos marmeladin ohjeesta, ensi syksynä testaillaan. Ihania postauksia olet jaksanut tehdä, suolat on ostettu, mustikanvarvuista tehty kuusi aivan ihana, aikaa sulta ei vissiin saanut tilata :) Mukavaa ja rentouttavaa joulun aikaa koko perheelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula! Marmeladia löytyy meiltä useampi purkki, joten jos kaipaatte jo jouluksi maistiaisen, niin toimitan sellaisen sulle mielelläni. Aikaa en pysty taikomaan, mutta jouluiloa jaan mielelläni! :)

      Poista