keskiviikko 3. joulukuuta 2014

22Sinä hetkenä, kun maistoin ensimmäisen kerran itse tehtyä jouluista luumumarmeladia torttujen silmänä, nousi kyseisen sesonkileivonnaisen arvo mielessäni roiman harppauksen ylöspäin. Kanelilla, tähtianiksella, inkiväärillä ja madeiralla maustetun marmeladin tuoksu vie jo mennessään, puhumattakaan mausta. Mikäli joku on kiinnostunut reseptistä, jaan sen oikein mielelläni. Nyt en vain millään jaksa sitä kirjoitella, joten pistä vinkkiä niin palataan asiaan.

Tämän illan joulupuuha liittyi marmeladipurkkeihin. Kierrätettävien lasipurkkien metallikannet eivät hivele silmää, joten niiden piilottaminen ja koristelu on tärkeä osa hillohommaa. Yleensä olen käyttänyt erilaisia kankaita kansien verhoamiseen, mutta tänään päätin toteuttaa hieman talvisemman hatun purkille virkkaamalla sen villalangasta. Virkattuun työhön pujotin vielä satiininauhaa, jolla hatun sai helposti ja kauniisti solmittua kiinni purkkiin. Ja koko askarteluun meni aikaa ehkä 15 minuuttia. Eipähän tule hilloillekaan kylmä, vaikka kellari pakkasilla vielä jäähtyisikin. ;)

Kolmas hiutale ilmestyi tänään seinään, joten enää kakskytkaks yötä jäljellä. Kauniita unia!


2 kommenttia:

  1. Lämpöisen näköiset purkin hatut ...hauska idea! Vesi herahti kielelle, joten mielellään saa reseptin laittaa jakoon. Mukavaa joulunodotusta! -Sini-

    VastaaPoista
  2. Ihanat mustavalkoiset kuvat. Marmeladin ohje kuulostaa houkuttelevalta, eli jään odottelemaan reseptiä. Mukavaa joulun odotusta Kinnarkumpuun :)

    VastaaPoista