keskiviikko 10. joulukuuta 2014

14

Tee-se-itse joulukranssi on kuulunut allekirjoittaneen jouluperinteisiin jo vuosikymmenen ellei kaksikin. Tärkeä osa kranssin valmistusta on materiaalien kerääminen samalla raittiista ulkoilmasta nauttien. Rusinakaksikon kiipeillessä puun rungoilla tai leikkiessä kuusen oksien alla kotia on hyvää aikaa keskittyä varpujen kimpussa kumartelemiseen. Eiliseltä retkeltä mukana kotiin kulkeutui pikkujoulukuusi ja kimppu mustikan- ja puolukanvarpuja. 

Kranssin teko on yksinkertaista: ottaa pienen kimpun, sito sen narulla, ottaa toisen kimpun ja sitoo sen taas kiinni ensimmäiseen. Sitä sitten vaan jatkaa niin kauan kunnes kranssin koko itseä miellyttää. Ainoa tärkeä asia huomioitavaksi on, että kiinnittää koko ajan kranssia sitoessa huomiota varsien ja sidontalangan piilottamiseen. Jälkeenpäin niiden kätkeminen voi olla hankalaa, joten kannattaa jo aluksi päättää mikä on etu- ja mikä takapuoli.

Kaupoissa myydään jos jonkinlaisia valokransseja ja -koristeita. Niistä valaistuneena päätin kokeilla joulukranssin valokoristelua. Oikeastaan ihan tunnelmallinen koristehan siitä tulikin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti