maanantai 9. syyskuuta 2013

MINTTU-OMENAMEHU




 Vaikka suurin osa tämän syksyn omenamehuista onkin teetetty läheisellä mehuasemalla, on Elna silti halunnut keitellä mehua myös isoäidiltään perityllä mehumaijalla. Mehuaseman mehuihin kun ei saa mukaan mitään mausteita. Tänä syksynä kokeilussa on mintunlehdillä maustettu omenajuoma. Tuo maustamiskokeilu on muuten hankalaa puuhaa. Koskaan ei oikein etukäteen tiedä, kuinka paljon mitäkin yrttiä tai maustetta pitäisi laittaa. Ja niinpä kävikin keittäjälle tällä kertaa harmittava moka, kun heitti liemen joukkoon muutaman lehden liikaa. Ei siitä mehusta pahaa tullut. Ongelma on vain lähinnä nimeämisessä: onko se mintulla maustettua omenamehua vai omenalla maustettua minttulientä? Ehkäpä ihan vain minttu-omenamehua.

Eilen Kinnarkummun väki huhki pihahommissa. Vuorossa oli sokkelin viereen tulevan sepelireunuksen teko. Suunnitelma oli selkeä, mutta toteutustapoja yhtä monta kuin tekijöitäkin. Hetken sananvaihdon jälkeen alkoi laattanauha pidentyä ja seinusta täyttyä sepelistä. Suuremman kuljetusvälineen tilapäispuutteessa sai Mies punttitreenin kärrätessään kottikärryillä sepelikuormia parin sadan metrin päästä ja vielä ylämäkeen. Ensimmäinen seinusta on jo kunnossa, vaikkakaan laatat eivät ihan vatupassissa tekijänelikosta riippumattomasta syystä. Hyvästä alusta huolimatta on tässä projektissa alettava taas heti himmailemaan, sillä eilen tehty seinusta taitaa olla tällä hetkellä ainoa, jonka kohtaloksi ei ole enää minkäänlaisia kaivuu- tms. suunnitelmia. Muille sivuille onkin vielä tiedossa esimerkiksi vanhan portaikon purkamista, salaojitusta, terassin rakenteita jne. Eli ensi syssynä sitten taas.

Kinnarkummun pihapiiri on ollut kaikkien katto- ja seinäremonttien sekä putkistojen kaivamisten jälkeen Elnan murheenkryyni. Joka paikka levällään ja epäsiisti. Voitte siis kuvitella, miten iloiseksi pienikin parannus tekee. Vielä kun tulevina viikonloppuina ehdittäisiin ahkeroida muutamat kulkukäytävien kivetykset, niin yhtä osaa pihasta voisi taas katsella ilman pistoa sydämessä. 


2 kommenttia:

  1. Nyt täytyy tunnustaa, että olen kovin vähän ehtinyt seurailla muiden blogeja, enkä tännekään ole ehtinyt piipahtaa piiitkään aikaan. Ihania juttuja sinulla täällä taas. Ja hieno bannerikin oli ilmestynyt tuohon ylälaitaan :) Olen myös unohtanut kiittää haasteeseen vastaamisesta, joten sanonpa sen nyt!

    VastaaPoista
  2. Juuri sellaista se on itselläkin, että välillä ehtii kirjoitella omaa ja seurailla muiden blogeja enemmän ja välillä taas menee pidempi aika kun ei lue eikä kirjoita mitään.

    Banneria kehittelin tuossa yksi ilta ja mietinnässä on vielä sivujen kokonaisilmeen kehittely. Haluaisin saada sivuista enemmän kotia ja sisustusta vastaavan, joten mustavalkoinenhan tästäkin lähinna tulee. Kommentteja ja toiveita otetaan ilolla vastaan!

    VastaaPoista