keskiviikko 18. syyskuuta 2013

METSÄSSÄ

Rusinakaksikosta on kuoriutunut oikeita metsän eläjiä. Kumppareiden rivistö lopsuttelee useamman kerran viikossa lähimetsiin retkeilemään. Marjastus ja sienestys ovat antoisa lisä silloin kun satoa saadaan. Mutta kuten tällä kerralla (kun kanttarelleja löytyi tasan nolla ja puolukatkin oli raakoja) keskityttiin lähinnä leikkimään, kiipeilemään ja tasapainoilemaan. Tällä parivaljakolla ei jutut kovin nopeasti lopu. Tasainen puheen pulputus kestää koko reissun ajan ja mielikuvitusta riittää vaikka pienelle kylälle jakaa. Selitys katkeaa vain, kun oksa rasahtaa ja jompi kumpi on humpsahtanut kanervikkoon kaatuneen puunrungon päältä. Ja ihan kohta taas pulputus jatkuu seuraavasta mieleen tupsahtaneesta asiasta.

Luonto on tämän herrasväen henkireikä ja mielenterveyden alkulähde. Ilman luonnon läsnäoloa jokapäiväisessä elämässä ei tämä perhe pitkään jaksa. Metsässä lenkkeily, pyöräily, samoilu, retkeily, marjastus ja kaikki muut ajanviettomuodot ovat kovassa käytössä. Siitä niin nautitaan, että voi että!

Mies suunnittelee telttaretkeä metsään. Sellaista koko perheen yhteistä seikkailua. Että makoillaan makuupussit kylki kyljessä kiinni koko nelikko. Vaikka Elna kuinka rakastaa luontoa, retkiä ja seikkailujakin, ei telttaretki jostain syystä innosta rouvaa yhtä paljon kuin Miestä. Mieleen herää ne nuoruuden leiri- ja kisamatkat, joissa teltoissakin välillä nukuttiin. Hyttyset, hiostava teltta, rankkasateessa kastunut teltta, makuupussi ja vaihtovaatteet, kylmyys sekä monet muut ei niin miellyttävät telttailumuistot. Mutta mitäpä ei vaimo ja äiti tekisi rakkaittensa vuoksi? Niin sitä suunnitellaan telttaretkeä toteutuvaksi, tosin toivottavasti vasta ensi kesälle. Ja totuushan on, että oikeanlaiset varusteet ovat kaiken a ja o. Niillä pärjää olosuhteessa kuin olosuhteessa. Eiks vaan?


4 kommenttia:

 1. Varustelussa lähtisin liikkeelle ennen kaikkea eväistä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla linjoilla olen minäkin! Hyvä ruoka, parempi mieli. ;)

   Poista
 2. Kuulostaa toi telttailu oikein mukavalta, uskon että rusinakaksikko ainakin tykkää. Yli kaksikymmentä vuotta sitten yövyin useasti kolmen lapsen ja miehen kanssa muutaman neliön tynnyrisaunan pukuhuoneessa ja kivaa oli. Nyt tuntuu kyllä siltä , että olimme kuin sillit suolassa, mutta se kyllä kummasti yhdistää perhettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kivalta tuo sillitouhu! Rusinakaksikko suunnittelee telttailua yhtä innoissaan kuin Mieskin. Ja kun lapsilla on hauskaa, on itselläkin hauskaa, joten telttaretki on varmasti lopulta oikein mieleenpainuva seikkailu.

   Poista