perjantai 13. syyskuuta 2013

HERMES/MINERVAKirppislöytöjä, kirppislöytöjä! Nyt tarvitaan paljon kirppislöytöjä! Elna on nimittäin keksinyt jo jonkin aikaa mielessä pyörineeseen kysymykseen vastauksen. Mielessä on ollut halu saada saliin jonkinlainen vanha ja mieluiten suomalainen astiasto. Mieltä kutkuttavaa ei ole ennen kohdalle osunut, mutta nyt se on selvillä: Arabian Hermes/Minerva-sarja (imeisesti saman sarjan kaksi variaatiota?). Kyseinen sarja taitaa olla 1930-1940-luvuilta (olenko tulkinnut tehtaanmerkkiä oikein?). Se on vaalea, jossa on ohuet mustat raidat ja kullattu reunus. Siis sopivan hillitty pienillä krumeluureilla höystettynä. Kunhan saadaan jossain vaiheessa salin kalusteet verhoiltua uudelleen, istuu astiasto salin värimaailmaan kuin nyrkki silmään.

Mutta siis, eihän täällä vielä sitä astiastoa ole. Vasta viisi ruokalautasta, jotka löytyivät pilkkahintaan eräältä kirppikseltä. Astiaston etsintä alkoi vasta ja nyt pyydänkin vinkkaamaan, jos joku haluaisi sellaisesta eroon päästä. Ja lähikulmilla asuvilta otan mielelläni vastaan vinkkejä mahdollisista kirppishavainnoista. Elna ryhtyi keräilijäksi just nyt!


5 kommenttia:

 1. Ilmeisesti Minerva on se, joka on aivan tasareunainen ja 3 mustaa kapeaa raitaa kultareunuksella ja Hermes/ Minerva, jossa on vähän krumeluudumpi reuna ja 3 kapeaa mustaa raitaa kultareunuksella. En ole ennen kyseisiin törmännyt, mutta tänään näin eräässä vanhaintavarainliikkeessä tätä tasareunaisempaa. pidän silmäni auki ja tuntoviikseni pystyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa saada lisätietoja oman hataran tietämyksen tueksi. Kiitos! Samanlainen näkemys on minullakin, että tasareunainen olisi Minerva ja krumeluurimpi Hermes. Nyt vain pitäisi päättää, kerätäkö molempia sekaisin, vai vain toista lajia... Vielä en ole ihan varma. :)

   Poista
 2. Sen verran mielenkiintoiseksi osoittautui Hermes ja Minerva, että olen vähän enemmän tutkinut asiaa. Minervan on suunnitellut Olga Osol ja Hermeksen Reinhard Richter, aika yllättävää,että ovat kuvioinniltaan melkein samat. Yksinkertaisempi malli Minerva on maalattu Kaj Frankin RS- malliin ja krumeluurimpi on AS- mallia.Se kyllä ihmetyttää, että kaikissa Hermeksissä ei ole kahta kulta raitaa? Nämä vanhat Arabiat ovat kyllä vähän koukuttaneet minutkin. Niissä on jotain niin nostalgista.

  VastaaPoista
 3. Oulussa myytävänä minerva astiasto 12 hengelle. On maitokannua ja kastikekannua, peruna vati kannella yms. yms. Kiinnostaako?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki kiinnostaa. Laitatko vaikka sähköpostilla lisätietoja ja kuvia sekä hintapyynnön tulemaan? kinnarkumpu@gmail.com

   Poista