keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Perintökalusteet


Taloa ostaessa sai herrasväki kaupan päällisenä kaksi kalustoa ja flyygelin. Elnan isä oli perinyt nämä aikanaan talon mukana ja halusi perinteen jatkuvan. Rusinakaksikolle niitä siis säästellään, kunhan ei vaan kaksikko itse ehdi huonekaluja sitä ennen tuhota. Pikkuihmisten mielestä sali, jossa kalusteet siis sijaitsevat, on mitä mainioin pallonheitto-, kilpajuoksu- ja mopohurjastelupaikka... Kas kummaa kun ei mene kuuleviin korviin kiellot tässä(kään) asiassa!
 
Kuvien kalusto ei ole mikään hirmuisen vanha, kai 60-luvulla uuteen saliin hankittu. Mutta toinen, aiemmin jo kuvissa vilahtanut setti on sen sijaan jo yli 100 vuotta vanha. Sen säästyminen tässä Elnaa eniten huolettaakin. Jännää miettiä, mitä ovat kaluston ensimmäiset omistajat ajatelleet huonekaluja kotiin kantaessaan. Mahtoiko käydä mielessä, että niissä istutaan vielä 2010-luvullakin?
 
Kuten kuvista huomaa, kovin on yksitoikkoinen salin sisustus vielä. Seinät huutavat tauluja ja ikkunat verhoja, jotta tilasta tulisi tunnelmallisempi ja kodikkaampi. Haasteena on löytää sisustustyyli, joka yhdistää vanhaa, perittyä tyyliä herrasväen omiin mieltymyksiin sopivaksi. Vaikka sali onkin oma kokonaisuutensa, ei se voi silti täysin poiketa kodin muusta sisustuksesta.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti