perjantai 7. syyskuuta 2012

Hepreaa

 
 
 
Terveisiä etelästä! Nimittäin Kinnarkummun eteläpäästä. Kylppäriosastolla on alkanut vihdoin tapahtua ja herrasväen on tietysti hengailtava tapahtumien ytimessä. Joskus vastahakoisesti omantunnon pakottamana, mutta yleisesti ottaen vapaasta tahdosta edistää projektia. Miten hyvänsä, aina kuitenkin sama jyskytys takaraivossa: Miten kivaa sitten onkaan, kun tämä on valmis!
 
Vanha sauna, kylppäri, komero ja käytävä purettiin katosta lattiaan. Purkutöiden jälkeen näytti tältä. Nyt olo ei ole enää ollenkaan lohduton. Uudet väliseinät ovat paikoillaan, ja tila alkaa hahmottua uuteen muotoonsa.
 
Vanhan talon remontissa on Elnaa alusta asti ahdistanut yksi asia: tilojen sijoittelu. Kuuskytluvulla  on kodin painopisteet kohdistettu monessa mielessä täysin erilaisiin asioihin kuin nykypäivänä. Isovanhempien ajatukset suuresta salista ja ylimääräisistä huoneista ovat Elnalle täyttä hepreaa. Sen sijaan tämä emäntä arvostaa yli kaiken toimivia ja tilavia kodinhoito-, pyykkihuolto- ja säilytystiloja. No, Kinnarkummun neliöt ei ihan asetu oikeille kohdilleen näiden haaveiden kanssa, koska koko talon huonejärjestystä ei tämä herrasväki ollut valmis muuttamaan. Siispä kodinhoitohuone, suihku ja sauna suunniteltiin uudella tavalla vanhaan tilaan. Elna tinki kodinhoitohuoneen neliöistä ja suunnitteli säilytystilaa ym. toisaalle. Tämän suunnitelman lopullinen onnistuminen ratkeaa vasta vuosien päästä, vasta kun yläkertakin on käytössä. Siihen asti täällä mitä todennäköisimmin jatkuu sama hallitsematon kaaos kuin tähänkin asti...
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti