torstai 2. toukokuuta 2013

Perintökalusto


                    

 Kinnarkummun herrasväki peri talon mukana sukupolvelta toiselle siirtyneen sohvakaluston. Siihen kuuluu sohvan lisäksi kaksi tuolia ja keinutuoli, sekä sohvapöytä. Tarkkaa valmistusajankohta ei ole tiedossa, mutta arvion mukaan kalusto olisi jostain 1800-luvun lopulta. Tyylisuunnaksi hakukoneen kuvapalvelun perusteella näyttäisi osoittautuvan rokokoo. Jos lukijoiden joukosta löytyy alan tietäjiä, niin herrasväki ottaisi ilolla tietoa vastaan! 

Joka tapauksessa, kalusto kaipaa jossakin vaiheessa uutta kangasta ylleen, sillä varsinkin käsinojat ja tuolien kulmat ovat vuosikymmenten saatossa hankautuneet rikki. Kunnostusoperaation yhteydessä verhoilukankaan värisävyä on tarkoitus muuttaa paremmin Kinnarkummun uudistetun salin väreihin sopivaksi. Juttuhan on niin, että niin Elna kuin Mieskin ovat alunperin täysin erilaisen sisustustyylin kannattajia. Ihan äkkiä ei olisi varmasti tullut päivää, jolloin tämä väki olisi antiikkikalusto-ostoksille lähtenyt. Mutta kun talokaupoista alettiin puhua ja Elnan isä ilmoitti haluavansa kaluston kulkevan talon mukana, ei siihen ollut kenelläkään vastalauseita. Jo pikkunatiaisesta asti on Elna tottunut näkemään kaluston samaisessa salissa, joten onhan se mukavaa jatkaa perinnettä, hyvässä tapauksessa vielä tulevillekin polville asti.

Kaikessa kauneudessaan aiheuttaa kalusto silti hieman päänvaivaa sisustajalle. Miten yhdistää tumma puu muuten niin mustavalkoiseksi haluttuun yleisilmeeseen? Ja sama muuten koskee ruskeaa flyygeliäkin... Ehkä on vain hyväksyttävä ajatus, että sali edustaa omaa, vanhaa linjaansa poiketen muusta kodista. Mitä mieltä te olette?


2 kommenttia:

  1. Vaikea sanoa, kun en ole nähnyt kokonaisuutta livenä. Beige näyttää helposti vähän tunkkaiselta harmaan kanssa, vaikka värit yksinään olisivat kauniita, joten uskon, että verhoilukankaiden vaihto väritykseen sopivaksi auttaa paljon. Ja se, että kyseessä on kuitenkin kokonainen kalusto, eikä muutama yksittäinen esine. Vanhoissa taloissa on aika tyypillistä, että eri huoneet edustavat eri aikakausia - se tekee niistä elämänmakuisia ja kodikkaita. Eikä koti ainakaan tunnu tylsältä, kun tunnelmaa voi vaihtaa siirtymällä toiseen huoneeseen :)

    VastaaPoista
  2. Tuo on totta, että voi vaihtaa tunnelmaa huoneesta toiseen siirryttäessä. Ja jos muuten kodin sisustus on linjassa, niin eiköhän sali vanhoine huonekaluineen siinä kyljessä mene. Oon samaa mieltä, että beige tuntuu tunkkaiselta harmaassa salissa. Ja ovathan ne kankaat jo kovin nuhruisia ja likaisiakin, joten uusi verhoilu tekee varmasti terää.

    VastaaPoista