maanantai 27. toukokuuta 2013

Grilliherkku



Viikonloput ovat ehdottomasti ruokanautintojen aikaa. Kinnarkummussa tämä tarkoittaa itse kokkailua, kokeiluja ja yhdessä tekemistä sekä rauhassa syömistä.


Viikonloppuisin on aikaa testailla uusia reseptejä. Silloin on myös aikaa analysoida uusia makuja, joskus hyvinkin syväluotaavasti.


Viikonloppuisin on myös aikaa tehdä asioita itse alusta loppuun asti. Siitä Elna nauttii erityisesti. Eilen oli aikaa tehdä omaa mangochutneya ihka ekaa kertaa.


Yksi kesän grilliruoka on nimittäin ylitse muiden: mangoquesadillat. Uskomattoman hyvää ja helposti, varsinkin jos käyttää valmistuotteita. Kinnarkummun kokeileva keittiö valmisti eilen koko setin itse. Aikaa meni enemmän, mutta tulos oli kyllä sitäkin herkullisempi.

Mangoquesadillat

n. 10 tortillaleipää (resepti löytyy täältä)
150g Philadelphia-juustoa
1dl mangochutneya (resepti alla)
pippuria
punasipulia
100g pinaattia

Sekoita juusto ja chutney. Levitä seosta jokaiselle tortillaleivälle. Ripottele sitten pilkottua pinaattia ja sipulia sekä pippuria aina jokaisen leivän puolikkaalle. Taita sitten toinen puolikas täytteiden päälle ja grillaa molemmin puolin.

Mangochutney

1 tuore mango
25g tuorettä inkivääriä
1 pieni tuore chili
2 valkosipulinkynttä
1/2tl kardemummaa
1/2 kanelitanko
1/2tl suolaa
2rkl viinietikkaa
1/2dl fariinisokeria
1/2dl vettä
1/2dl omenasiideriä

Kuori ja paloittele pieneksi mango ja inkivääri. Poista chilistä siemenet ja hienonna. Kuori ja hienonna myös valkosipulinkynnet. Lisää kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä 45 minuuttia. Sekoita välillä ja lisää nestettä, jos keitos kuivuu liikaa. Soseuta lopuksi sauvasekoittimella. Chutney sopii hyvin myös säilöttäväksi. Näillä määrillä saat sopivan määrän quesadillojen tekoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti