tiistai 6. marraskuuta 2012

Maanantai


 
 
Kinnarkummun eilinen päivä:

Aamutoimien lomassa kuului yllättäen poran ääntä kellarista ja samalla kirkastui Elnan uninen nuppi. Niinpä, maanantaiksi oli sovittu putkimiesten tulo kylppäriosaston vesiä kytkemään. Normaalin pukemisrumban keskellä ehti Elna sen enempää ajattelematta antaa luvan vesien katkaisemiselle. Eipä vaan tullut mieleen, että Karvapallero kaipaisi vettä juodakseen ja laatoittaja laastin tekemiseen.
 
Ja kas, päivän valjettua paljastui viikonlopun juhlahumussa salkoon unohtunut viiri. Siellä se killui lipputankoon liimaantuneena ja tietysti litimärkänä, sillä yllättäen taivaalta tippui  jälleen jokunen tippa vettä pihaa kaunistamaan.
 
Yritä siinä sitten töitä tehdä, kun katosta kuuluu keskittymistä häiritsevä rapina. Siellä taas yksi Miehen "ystävä" kaiveli puruja ja pyrki vierailulle. Tämän emännän mielestä nämä kutsumattomat vieraat ovat ehkä maaseudun inhottavinta antia, joten se rapina katossa haittasi hieman keskittymistä.
 
Lasten kanssa ostoksilla käyminen ei aina suju ihan suunnitelmien mukaan. Joskus saattaa esiintyä pientä tottelemattomuutta, äänekästä vastarintaa, riiviömäistä huliganismia, yli-innokasta avuliaisuutta tai kaikkien edellä mainittujen sekoitusta. Voitte siis kuvitella, miten eilinen remonttitarvikeostosreissu eteni. Joo, juuri niin. Ja lopputulos oli, ettei sitä ostoslistan kärjessä ollutta antiikkilaastia sitten ensimmäisestä kaupasta löytynytkään.
 
Miehen töistä saapumisen jälkeiselle ilta-ajalle olikin ehtinyt kertyä jos jonkinlaista pikku puuhaa. Se vaan, että kun siippa saapuu 15-tuntiseksi venyneen työpäivän päätteeksi iltakympiltä kotiin, on turha kuvitella remppahommien nostattavan mitään ilontuuletuksia. Niinpä Elna punnersi miestä kotiin odotellessaan, pimeässä vesisateessa ja viimassa, laattoja ja laastisäkkejä varastolta sisälle lämpiämään lapsiparkojen leikkiessä legoilla puolipimeässä autossa. 
 
Lasten nukahdettua ja perhearjen perusaskareiden jälkeen oli viimein aikaa tarttua tenttikirjaan. Jos ei muuta, niin hyvää unilääkettä se ainakin tarjosi... ;)
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Haha, melkoisen Kiljusmaista toimintaa! :D Tsemppiä Kumpuun ja kivaa loppuviikkoa.

    VastaaPoista
  2. Sanos muuta. Kyllä tuli jälleen mieleen, että jonkun realityohjelman voisi näistä kiljusista kuvata. Ja sama meno on jatkunut pitkin viikkoa. :)

    VastaaPoista