keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Jotakin parempaa jossakin?
 
Kinnarkummun herrasväen viikot sujahtavat ohi melkein huomaamatta. Elnan kiireet ja Miehen kiireet ja remonttikiireet ovat yhteensä iso kiire. Niin paljon kuin meilläkin puhutaan rauhoittumisesta, kiireettömästä touhuilusta ja itsestämme huolehtimisesta, niin missä se oikeesti on? Päivät juostaan työ- ja opiskeluasioissa, iltaisin yritetään hillitä kasaantuvaa pyykkivuorta, kaatuvia tiskipinoja ja kerääntyviä pölykarvapalloja, opiskelun ja remontoinnin sivussa tietenkin. Päivien lyhentyessä huomaa, että untakin tarvitsisi enemmän kuin kesäaikaan. Siispä missä on aika urheilulle, käsitöille, kalusteiden tuunaukselle ja muille rentouttaville ja mieltä virkistäville harrastuksille? Saati sitten ihan vain oleilulle, rentoutumiselle ja tästä hetkestä nauttimiselle?
 
Täällä eletään sitkun-elämää. Onko tuttua? Sitkun remontti on valmis. Sitkun lapset ovat isompia. Sitkun töissä on vähemmän kiirettä. Sitkun tentit on ohi. Sitkun on viikonloppu. Sitkun on sitä ja tätä. Aina voi elätellä toiveita jostakin paremmasta, mutta useimmiten olisi parasta keskittyä juuri tähän hetkeen, tähän päivään, viikkoon tai vuoteen. Harvalla varmaan elämä muuttuu yhtäkkiä täysin seesteiseksi ja huolettomaksi ja pysyy sit sellaisena seuraavat kymmenen vuotta. Luultavammin elämässä tulee jatkuvasti eteen uusia juttuja, jotka ajavat myös elämään sitkun-elämää. Ja jos ei muista ollenkaan nauttia tästä hetkestä ja siitä mitä jo on, voi joku päivä huomata olevansa tiensä päässä ilman, että olisi ehtinyt nauttia elämästä.
 
Tässä asiassa on herrasväellä, ja varsinkin Elnalla, vielä paljon opittavaa. Oppimishalu on voimakas, vaikka puitteet ovatkin välillä hieman haasteelliset. ;) Tänään ei odotella uutta suihkua, vaan ihastellaan kaunista lattialaattaa. Ei välitetä hiekasta ja karvatukoista lattioilla, ei ahdistuta pesemättömistä pyykeistä eikä kiinnittämättömistä listoista. Tänään rentoudutaan ja nautitaan parhaan tv-viihteen parissa. Greytä boksilta, nyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti