maanantai 6. helmikuuta 2012

Vanhassa vara parempi







Uusi viikko ja uudet kujeet. Suomelle uusi presidentti ja Kinnarkummulle uusi mies raksaremmiin. Päätimme ottaa maalarin avuksi eteisen valmistumista nopeuttamaan, sillä tämä herrasväki se vain sairastaa sairastamisen perään... Viikonloppunahan oli Elnalla ja Miehellä vakaa aikomus tasoitella seiniä. Mutta kuinkas kävikään? No sain sentään vessan vesieristyksen sudittua!

Miestä viime viikolla vaivannut lämmitysmania helpotti hetkellisesti ja konehuoneessa ravaaminen loppui, kun lämmön tuottajaksi vaihdettiin vanha öljyjärjestelmä. Eikä tämä ollut mikään epäluottamuslause maalämmölle, vaan olosuhteiden pakottama valinta. Remontti ei ole vielä edennyt siihen vaiheeseen, jonka mukaan lämpöpumpun mitoitukset laskettiin. Siksi annamme armoa, kunnes ikkunat ja ovet on vaihdettu sekä lattialämmitykset ja uudet patterit asennettu. Ja nyt, ulkolämpötilan kohottua normaaleihin lukemiin, on arvon pumppu päässyt jälleen vauhtiin ja yksin vastuuseen koko Kinnarkummun lämmöntuotannosta. Ja Miehen mania kiihtyy samaa tahtia... ;)

Rusinaa on viime aikoina harmittanut jatkuva remonttipuhe ja -touhu. Hänen mielestä Elnan on ihan turha haaveilla rauhassa työskentelystä. Päinvastoin. Elnan hääräillessä remonttipuolella päivystää Rusina oven toisella puolella komentaen: "Äitiii! Tuleee! Äitiii! Mikä tilanneeee? Äitii!! Tuleee!!!" Pientä motivointia on kaivattu ja 2-vuotiaalle sellaiseksi riittää puhe omasta huoneesta. Jo alkaa poika miettiä mihin järjestykseen mopot, traktorit sun muut parkkeerataan. Kunnes asia tulee valmiiksi ja jo alkaa taas: " Äitiii!"



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti