sunnuntai 22. helmikuuta 2015

REVONTULI BOWLING DINER


Kuka muu on kyllästynyt Suomen maanteiden varsien erittäin yksipuoliseen ravintolatarjontaan? Viimeisen kymmenen vuoden aikana olen ehtinyt vierailla erinäisillä huoltoasemilla enemmän kuin keskiverto kansalainen koko elämänsä aikana. Ei vähiten siksi, että aikaisempi työ vei autolla maata ristiin rastiin monta kertaa viikossa. Mutta tulee sitä  reissattua vapaa-ajallakin ja silloinkin normaalisti sellaista haipakkaa, ettei ylimääräisiä mutkia ole aikaa tehdä. Viimeiset kymmenen vuotta herrasväen vapaa-ajan matkailussa on kulkenut mukana myös eläinystävä, joka sekin on vaatinut nopeita pysähdyksiä kokonaismatka-ajan minimoimiseksi. Siispä kaupunkien keskustat on pääsääntöisesti ohitettu ja kukkaro on ohentunut aivan liikaa tietyn yrityksen hyväksi. Kun ei teiden varsilta löydy enää paljoa muutakaan...

Yksi poikkeus tuli kuitenkin vastaan kuluneella viikolla Keski-Suomen turneella. Jyväskylä-Kuopio-tien varrelta löytyy nimittäin taukopaikaksi jotain ihan muuta kuin perus ketjuravintola. Hankasalmen Revontuli Bowling Dinerin sisustus ja menu tarjoavat aivan toisenlaisen elämyksen, jota voi lämpimästi suositella kaikille paikan ohi ajeleville. Herkullista ruokaa, ystävällinen henkilökunta ja hauskat puitteet. Ja jos ei kiire vaivaa, voi ruoan laskemista odotellessa otella vaikka autokunnan välisen keilausturnauksen ravintolan keilaradalla. Kerrassaan mainio paikka!

Tällaisia poikkeuksia on varmasti muuallakin, mutta valitettavasti niihin tulee eksyttyä aivan liian harvoin. Vinkkejä erilaisista taukopaikoista otetaan enemmän kuin ilolla vastaan. Jos siis tiedät, tunnet tai ehkä jopa omistat itse tällaisen paikan, jaa ihmeessä tietosi tässä ja nyt! Tämä retkikunta karauttaa paikalle heti reitin sinne sattuessa! :) 

3 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti on oolrait, että välitin kivan palautteen eteenpäin? Sitä kun on aivan liian harvoin tarjolla. Isot halit, toivottaa Kummitäti (mitä lie hommailin, kun edellinen kommentti katosi :-) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietty! Palaute sinne jonne se kuuluu ja suosittelut sitten kaikille muille. :)

   Poista