lauantai 7. helmikuuta 2015

NICK BRANDT

Ainakin yksi asia on näillä seuduilla hienosti. Taidemuseo osaa asiansa ja järjestää tasaisin väliajoin loistavia valokuvanäyttelyitä. Siis oikeasti upeita kuvakokoelmia niin paikallisilta taitajilta kuin maailmankuuluilta taiteilijoiltakin. Veturitallin taidemuseon voisi löyhästi rinnastaa Tukholman Fotografiskan pikkusiskoksi, tosin ilman upealla näköalalla tarjoiltua kahvilaelämystä.

Pienen flunssan hiivittyä Kinnarkumpuun tuli herrasväelle otollinen hetki piipahtaa Veturitallissa ihailemassa Nick Brandtin näyttelyä On this earth, A shadow falls. Aivan loistava näyttely, joka vetosi aikuisten lisäksi voimakkaasti myös lapsiin. Toinen toistaan vaikuttavammat valokuvat Afrikan savannilta vetosivat voimakkaasti ainakin tähän väkeen. Ainoan miinuspuolen Rusinakaksikon mielestä aiheutti näyttelyissä toivottava rauhallinen käyttäytyminen ja hiljainen puhetyyli, joiden onnistumisessa on kyseisen kaksikon kanssa aina jonkin verran tekemistä. Mutta niin mielenkiintoisia kuvat taisivat kuitenkin olla, ettei kenelläkään ollut lainkaan kiirettä pois. 

Mikä oivallinen lauantai-iltapäivän retki meillä tänään olikaan! Suosittelen.

2 kommenttia:

  1. Upea tila! Oulussa on myös hommansa hoitava taidemuseo kauniilla paikalla. Miinuksena se, että sieltäkin puuttuu nykyään kahvio.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veturitallin tila on todellakin upea! Vanha veturien majapaikka on kunnostettu näyttelytilaksi ja toimii sellaisena mun mielestä aivan loistavasti. Ja kahvilakin sieltä kyllä löytyy, mutta jotenkin kovin tavallinen kuppila vailla sellaista erityistä ilmettä ja varsinkin maisemaa.

      Poista