sunnuntai 11. tammikuuta 2015

PATONKIA




Tuore, itse leivottu leipä. Sanalla sanoen se on: herkkua!

Mies teki edellisellä kirjastokeikalla löydön, josta nauttii koko väki. Teemun ja Markuksen leipäkirja on täynnä houkuttelevia leipäreseptejä. Jo kirjaa selatessa herahtaa vesi kielelle ja voi pojat miten käykään, kun tuoreita leipiä maistaa... Tänään leivottiin ensimmäiset patongit. Hetken meinasi usko loppua, kun taikinaa käskettiin vaivaamaan yhteensä parikymmentä minuuttia. Siis oikeesti 20 minuuttia! No enhän sitä tietenkään kärsimättömyyttäni ja koneen ylikuumenemisesta johtuen tehnyt. Mutta sen verran kunnolla kuitenkin vaivasin, etten ole koskaan ennen niin kauaa mitään taikinaa vaivannut. Siitä huolimatta kuitenkin riittävän kauan, sillä leivästä tuli kuin tulikin ihanan kuohkeaa ja hyvää.

Niin hyvää, että taitaa olla ihan pakko hankkia kyseinen opus ihan pysyvästi omaan käyttöön. Kiitos Patisserien herroille resepteistä, joissa maistuu oikea leipä!

2 kommenttia:

  1. Jos tommosen eepoksen jostain löydät, niin pistäppä tilaten myös korpisuomalaisille. Nam! terveisin, Kummitäti

    VastaaPoista