torstai 8. tammikuuta 2015

ETEEN JA YLÖS

Tällainen vesisateen vihmoma, märkä ja synkkä tammikuun keli ei ole ihan parasta apua uuden suunnitteluun. Ei varsinaisesti edistä ajatusten liitoa ja ideoiden esiin singahtelua ainakaan tässä kyseisessä päässä. Jotenkin mieli on yhtä kohmeessa kuin muukin kroppa ja suurin houkutus olisi kokovartalokääriytyminen joululahjaksi saatuun ihanaan vilttiin. (Kiitos Keski-Suomen tontuille!) 

Uuden suunnittelua on kuitenkin tehtävä, jos haluaa mennä elämässä eteenpäin. Työnantajan ovet suljetaan ensi viikolla lopullisesti, joten eteenpäin meneminen on nyt enemmän kuin toivottua. Monenlaisia ajatuksia ja suunnitelmia on päässä risteillyt jo pidemmän aikaa, mutta rohkeutta uuteen suuntaan astumiselle on vielä hitusen puuttunut. Sitä kun pitää miettiä itseään pidemmälle, vaikka oma mielenkiinto, innostus ja intohimo kantaisivatkin. Perhe ja asuntovelka ovat painava-arvoisia asioita vaakakupissa ja niiden vuoksi ihan uuteen hyppäämistä harkitsee vieläkin tarkemmin. Tämänhetkinen yleinen taloudellinen tilanne ei ole myöskään rohkeutta lisäävä tekijä yrittäjyyttä harkitsevalle. Ainakaan aloilla, joille omat haaveeni suuntautuvat.

Mutta kukaan ei estä suunnittelemasta. Miettimästä ja tavoittelemasta omia haaveita. Jonakin päivänä aika voikin olla juuri oikea ja silloin esivalmistelut pitää olla tehtynä, jotta voi astua uudelle polulle. Juuri niitä esivalmisteluja nyt päässäni teen. Koskaan ei voi tietää, mitä elämä mukanaan tuo tai minne vie. Siksi mieli ja katse on pidettävä avoimena ja jatkettava matkaa rohkeasti eteenpäin.

Tällaisia kohmeisiakin päiviä mahtuu mukaan, halusipa sitä tai ei. Näiden varalle on keksittävä itselle sopivia kannustimia, motivaattoreita ja kohmeen sulattajia. Tälle päivälle sellainen löytyi ehdottomasti tästä:
Idearikasta päivän jatkoa!

1 kommentti: