torstai 29. toukokuuta 2014

VOIHAN LEHMUS!
Tehtiin perunapizzaa lasten kesäloman alkamisen kunniaksi. Tulikin muuten tooosi herkkua, nam! Kesäloman alkaminen tehtiin tällä kertaa haikein fiiliksin, sillä ihana hoitaja ja hoitopaikka vaihtuu syksyn koittaessa uuteen. Onneksi herrasväellä on onni jatkaa ystävyyttä hoitotädin kanssa tulevaisuudessakin, vaikkei päivittäin enää tullakaan näkemään. 

Tämä ylimääräinen vapaapäivä on käytetty lötköttelyyn ja pihahommiin. Aika monenlaista ehdittiinkin puuhata, vaikka aamupäivä rötvättiinkin selällään sängyssä sisustuslehtiä lueskellen. Mies otti urakakseen takapuutarhan niittämisen ja lehmusten (ärsyttävien) versojen kitkemisen. Lehmus ei ole muuten mikään pihan ihanteellisin puu, sillä jatkuvan versomisen lisäksi se kehittää joka kesä tajuttoman määrän tahmeaa mählää, joka sotkee joka paikan. Auton kun vahingossa alle parkkeeraa, niin uudenlainen vahapinta on taattu. Nämä epäkohdat huomioon ottaen on siis onni, että Kinnarkummun pihapiirissä näitä tahmaversopuita on ainakin kymmenkunta...

Siimaleikkurin heiluessa toisaalla oli Elnalla ja Rusinakaksikolla hyvää aikaa viimeistellä keväällä tehdyt marjapensasistutukset. Pihan vanhat ja Ukin pihalta saadut uudet viinimarjapensaathan siirrettiin jokunen aika sitten uudelle paikalle, jotta nurmikonleikkuu hieman helpottuisi. Pensaat aseteltiin sopiviin riveihin, joista poistettiin kokonaan nurmikko. Tänään ohjelmassa oli siis se viimeistely, joka tässä tapauksessa piti sisällään hakekerroksen levityksen riveihin pensaiden juurille. Nyt voi sitten vain huristella suoria linjoja entisen jokapuolella pyörimisen sijaan. Pienikin asia voi olla iso ilo toisille!
Koska niittohommat jatkuivat, päätti tehokolmikko viimeistellä toisenkin keskeneräisen projektin. Viime kesänä aloitettu navetan seinustan uudistus saatiin sekin viimein valmiiksi. Kauhallinen multaa ja toinen haketta ja vihdoin sekin mieltä kaihertanut homma oli pulkassa. On muuten superhieno tunne saada pitkään keskeneräisenä nököttänyt ja mieltä vaivannut asia kuntoon! Siinä piristysruiskeen saatuaan Elna päätti vielä kunnostaa nurmikkoa ja heinähommista vapautunut Mies kaivoi puiden juurille hakereunuksen. 

Onneksi tässä vaiheessa Rusinakaksikon mielessä siinsi jo legojen rakennukset jo sen verran pakonomaisesti, että tekemisen hurmoksessa heiluneet vanhemmatkin saatiin vaihteeksi sisätiloihin. Sormia jäi syyhyttämään toden teolla, mutta katsotaan jatketaanko huomenna vai ampaistaanko kesäkauden avaukseen Päijänteelle.

Helatorstaiheipat! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti