maanantai 21. tammikuuta 2013

Isoisoäidin maailma
Tuleva työhuone+vierashuone -yhdistelmä odottelee väriä lattiaan. Tällä kertaa ei laitetakaan maalia, vaan lattiaöljyä. Mustaa sellaista. Jännittää jo, miltä lopputulos mahtaa näyttää.


Näinä aurinkoisina talvipäivinä voisi vain istuskella teemuki kädessä ja tuijotella ulos ikkunasta. Miten mahtaa työt ja opiskelut sujua, kun työpöytä siirtyy juuri tähän?


Kinnarkummussa on säilynyt useampi vanha patteri. Niillä saadaan lämpöä työ- ja vierashuoneen lisäksi ainakin keittiöön ja takkahuoneeseen. Mutta maalataanko keittiön patterit valkoiseksi vai mustaksi? Kas siinäpä pulma.


                                                    

Vierashuone on työhuoneen tapaan kovin kulmikas. Lisäksi tilaa rikkoo vielä saunan katolle vievän sivu-ullakon ovi. Ei mikään helpoin sisustettava, mutta parisänky mahtuu tuohon juuri ja juuri. Se kai on se tarpeellisin vierashuoneen elementti...

Kyseisessä huoneparissa on herrasväen mielestä erityistä tunnelmaa, jollaista ei muualla Kinnarkummussa ole. Nämä huoneet ovat kulmikkuudessaan sokkeloisia ja vinojen kattojen takia matalan tuntuisia. Alakerran avaramman tilan vastakohdaksi on kivaa saada myös todellinen vinttikammari! Ja työhuone on talon ainoa muuttumaton huone sitten 30-luvun. Siellä se Elnan isoisoäitikin on asustellut. Miltäköhän on hänestä maailma ja samat maisemat mahtaneet näyttää?


2 kommenttia:

  1. Ihanan aurinkoista ja valoisaa! Musta lattia luo varmaankin ihanasti tunnelmaa, en malta odottaa että nähdään miltä lopputulos näyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjuska! Kevättalven valo on niin piristävää ja kodinkin näkee ihan uudessa valossa pitkästä aikaa. Tosiaan jännittää tuo lattian onnistuminen. Toivottavasti valittu lattiaöljy on sitä mitä haettiin.

      Poista