keskiviikko 22. elokuuta 2012

Sijamuodot

Sali, salin, saliin, salia, salissa, salista... Eipäs täällä Kinnarkummussa paljon muusta olekaan viime päivinä ehditty puhua. Puheita on onneksi seurannut myös teot, joten loppusuoralla ollaan. Eilisiltana oli viimeisen lattiamaalikerroksen aika ja nyt herrasväki luovuttaa avaimet ammattilaisille viimeistelyjä varten. Listat laitetaan torstaina ja sähkäri saapuu perjantaina.

Jos oli katon tasoitus tuskainen prosessi, niin paljon teetti lattiakin työtä. Kuuskytluvulla lattialaudoituksen arvo on ollut pohjamateriaalina ja kaunista pintaa on tehty muovimatolla. Ajat ja isännät on talossa muuttuneet ja niin myös materiaaliarvostukset. Aivan remontin alkumetreillä muovimattojen alta tehty löytö on osoittautunut monessa mielessä arvokkaaksi. Ei sillä, että löytynyt lauta olisi arvokasta, vaan sillä, että se on kovasti tämän herrasväen mieleen. Ja samalla säästyy kasa eurojakin, kun suuressa osassa taloa löytyy lattiamateriaali valmiina.

Mutta eihän lautalattia ihan sellaisenaan käyttövalmis ole. Ensin revitään muovimatto. Sitten kaivetaan kovalevyt irti ja päästään kunnolla töihin! Kovalevyt on nimittäin naulattu jokseenkin huolella kiinni ja näiden pikkunaulojen poistamisessa on melkoinen homma... No, sekin saatiin hoidettua ja ei muuta kun nauloja nakuttamaan. Pienten ihmisten vedellessä sunnuntain päivätirsoja nakuttivat vanhemmat naulan kerallaan syvemmälle puuhun. Vasta sitten päästiin hiomaan. Mies tanssi laitteen kanssa ensin koko salin ja innostui siitä niin, että hioi samalla vielä pari yläkerran vinttikamaria.

Maanantaina päästiin maalaamaan. Etukäteen ajateltuna urakka tuntui helpolta. Maalaaminen on mukavaa puuhaa, mutta salin neliöt vaativat ennalta arvioitua enemmän aikaa. Yhteistuumin saatiin pohjamaalikerros kuitenkin sudittua ja eilen Elna viuhtoi pintakerroksen muun väen jo nukkuessa.

Ens viikolla saadaan sali käyttöön. Suunnitellaan salin verhojen ompelua, kannetaan kalusteet saliin ja ihaillaan uutta salia. Syödään salissa juhla-ateria ja suunnataan remonttikatseet sitten salista vinttikammariin ja kodinhoitohuoneeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti