tiistai 31. heinäkuuta 2012

Sukupuolierot







Loma. Kyseisen sanan merkitys on totisesti muuttunut kuluneen reilun vuoden aikana. Tästä voitte varmaan arvata, ettei tämäkään loma ole varsinaisesti mitään lötköttelyä ollut...

Mutta kuten näkyy, kuisti on melkein valmis. Kaiteet ovat kesken ja laatoitus hoidetaan ehkä ens kesänä. Maalataan sitten kun ehditään. Maalaamisesta puheen ollen, salin seinämaalisävyn valinta ei olekaan ihan yksinkertaista. Ensimmäinen valinta oli aivan liian sininen, joten seuraavaksi koitetaan jotain ruskehtavampaan taittavaa harmaata. Sitä ennen on kuitenkin pari kiireellisempää juttua.

Tämän herrasväen kiinnostukset remontin suhteen menee melkolailla sukupuoliroolien mukaisesti. Siinä missä Elna haaveilee uudestä keittiöstä, miettii maalisävyjä, ravaa materiaalivalintojen perässä, kiertelee kirppareilla ja suunnittelee puutarhaa, keskittyy Mies järkevästi talon peruspilareihin. Voi siis sanoa, että Miehen ansiosta Kinnarkummussa hönkää maalämpö, putket ovat kunnossa ja talon perusjutut toimivat. Siksipä nytkin hoidetaan kiireellisemmät ennen maalisävyjen valintaa.

Tällä kertaa vuorossa on salaoja- ja sadevesiputkien uudistus. Pihaan on ilmestynyt miehen korkuinen vallihauta ja jälleen on istutukset möyritty täysin uuteen uskoon. Elna on pulassa, sillä siirrettäville kasveille on vaikea löytää uusia asuinsijoja. Ei siksi, etteikö lääniä olisi ihan riittävästi, vaan siksi, että niin moneen paikkaan on annettu remonttivaroitus tulevillekin vuosille. Ehkä on siis parasta tehdä väliaikaisia ratkaisuja ja unohtaa pitkän tähtäimen suunnitelmat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti