perjantai 11. toukokuuta 2012

Vapaaehtoisia?








Kinnarkummun herrasväkeen on iskenyt väsymys. Viimeinen vuosi on paahdettu täyttä höyryä ja nytkö se sitten kostautuu? Päivän rutiinit hoidetaan toki tavalliseen tapaan, mutta remonttivermeitä ei ole puettu ties kuinka pitkään aikaan. Jotenkin ei vaan saa aikaiseksi enää illalla lasten mentyä nukkumaan. Varsinkin, kun tiedossa on sitä kaikkein tylsintä, tasoitushommaa... Vapaaehtoisten ilmoittautumisia otetaan vastaan, talkoot voidaan järjestää koska vaan!

Ja eipä se alkuviikon askarelistakaan ole paljoakaan lyhentynyt. Pihalla on kyllä uurastettu joka päivä ja toinen pimennysverhokin on (jo) ommeltu, mut siihen ne sitten melkein jäivätkin...

Jottei urakka tyssäisi kokonaan, on Elna kunnostautunut kodinhoitohuoneen kalusterintamalla. Herrasväen mielessä kalustesuunnitelma on pientä hiontaa vaille valmis ja nyt vain odotellaan tarjouksia päätöksenteon tueksi. Lopullinen päätös olisi tehtävä kahden viikon sisään, jotta kalusteet ehtisivät saapua sopivasti laatoituksen valmistumiseen.

Tuo kalusteiden suunnittelu ei olekaan mitään nopeeta hommaa! Useampi päivä on kulunut, kun Elna on kiertänyt suunnittelemassa, materiaaleja valitsemassa ja tarjouksia pyytämässä. Jos tästä maksettaisiin palkkaa, tekisin sitä oikein mielelläni, mutta nyt tuntuu ettei kaikesta ravaamisesta huolimatta saa mitään aikaiseksi. No kai se sit palkitsee kun uusi kodinhoitohuone on valmis... Onneksi olemme saaneet valtavan suunnitteluavun alalla työskentelevältä ystävältä, joka on urheasti jaksanut antaa aikaansa herrasväen muuttuviin suunnitelmiin. Kiitos!

Väsymyksen maksimoimiseksi päätti Elna suunnata kahden pikkutermiitin kanssa ostoksille. Etukäteisodotuksista poiketen kaikki sujuikin leikiten, ilman huutoa, itkua, kiukuttelua, kaupan lattialla raivoamista tai muutakaan äidille hikikarpaloita nostattavaa toimintaa. Tiedoksi vaan, että Pikku-Rusina on synttäriensä kunniaksi oppinut oman tahtonsa ilmaisun vähän liiankin hyvin. Tyllerössä on potkua vaikka pienelle kylälle jakaa... Mutta nyt aamupäivähän oli oikein onnistunut ja ilmiselvästi koko kolmikolle mukavaa vaihtelua! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti