keskiviikko 5. marraskuuta 2014

SUUTARI PYSYKÖÖN LESTISSÄÄN

Kai sitä pitää kodin sisustuksessakin jotenkin näkyä, mitä asukas työkseen tekee? Jalkinealalla yli kymmenen vuotta työskennelleelle se voi olla esimerkiksi nämä vanhat, puiset kenkälestit kokoa 39. Vielä kun ne sai käytännössä katsoen ilmaiseksi paikalliselta kirpputorilta, oli asia sillä selvä. Vaikka ura kenkien parissa mitä ilmeisimmin pian päättyykin, jää siitä muisto elämään myös esineen muodossa.

Alan vaihto ei ole helppoa. Kun tekee pitkään samojen asioiden parissa töitä, on niin sitoutunut niihin, ettei oikein edes osaa ajatella osaavansa jotain muutakin alaa. Kun sitten työnhakutilanne tulee eteen pakollisena, katselee sitä aluksi vähän kuin laput silmillä avoimia työpaikkoja. Hakee kapea-alaisesti vanhaa läheltä liippaavia hommia ja muut vilisevät silmien ohi ilman pienintäkään reaktiota. Työnhakutilanteessa pitäisi osata olla rohkea ja avoimin mielin, sillä muuten saattaa hukata monia mahdollisuuksia. Pitää uskoa itseensä ja kykyihinsä ja hakea reippaasti myös uusille urille. Sivuraide voi hyvinkin johtaa uudelle, entistä vilkkaammalle tielle, jos sinne vaan uskaltaa kääntyä.

Koska en ole suutari, en aio vanhaa sanontaa myöskään noudattaa. Uusien lestien luominen sen sijaan kiinnostaa ja siksi pyrinkin poistamaan laput silmiltä, katselemaan rohkeasti ympärilleni ja löytämään uuden polun, kun vanha, tuttu ja turvallinen on kuljettu päätepisteeseensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti