torstai 10. lokakuuta 2013

TOFFEE PECAN AND CARAMEL BROWNIE


Suklaaraamatun sanomaa on ehditty julistaa eteenpäin sillä seurauksella, että moni on kerran maistettuaan jäänyt niin sanotusti nalkkiin. Toivepostauksena levitetään ilosanomaa siitä kaikkein ensimmäisestä kokeilusta, tuhdimpaakin tuhdimmasta pekaani-suklaabrowniesta. Tämä resepti on alunperin laskettu kahdelletoista, mutta empiiristen tutkimusten jälkeen tuon määrän voisi jopa tuplata. Ja tarjolle kannattaa laittaa vähän vanijajäätelöä makuelämystä keventämään. Juu luit oikein, keventämään.

Tässä the resepti:

BROWNIE
300g tummaa suklaata
140g voita
200g fariinisokeria
4 kananmunaa
105g vehnäjauhoja

TOFFEE PECANS
100g hienoa sokeria
n. 1/2dl vettä
150g pekaanipähkinöitä
1 - 1 1/2tl merisuolahiutaleita

KARAMELLIKUORRUTE
150g voita
100g fariinisokeria
2dl vaaleaa siirappia
390g makeutettua kondensoitua maitoa
1 - 1 1/2tl merisuolahiutaleita
1rkl kookoshiutaleita

Tee ensin toffeepekaanit. Keitä sokeria ja vettä keskilämmöllä noin 4 minuuttia tai kunnes sokeri on sulanut. Lisää joukkoon pekaanipähkinät ja suola ja keitä vielä noin 2-3 minuuttia tai kunnes väri muuttuu kultaiseksi. Kaada pähkinät leivinpaperille ja anna jäähtyä. Pilko pekaanipähkinöitä hieman pienemmäksi.
Lämmitä uuni 160 asteeseen. Sulata suklaa ja voi kattilassa pienellä lämmöllä ja sekoita. Ota kattila pois liedeltä, lisää joukkoon sokeri, kananmunat sekä jauhot ja vatkaa sekaisin. Vuoraa 20x30cm kokoinen vuoka  leivinpaperilla ja kaada seos siihen. Paista uunissa noin 40-45 minuuttia tai kunnes on kypsynyt. Jäähdytä vuoassa.
Sulata voi kattilassa matalassa lämpötilassa. Vispaa joukkoon sokeri. Lisää seokseen siirappi, kondensoitu maito ja suola ja nosta lämpötilaa. Keitä koko ajan sekoittaen noin 15 minuuttia tai kunnes seos on sakeutunut. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon kookoshiutaleet. Kaada seos brownien päälle. Ripottele päälle toffeepekaanit ja jäähdytä kunnes kuorrute on kovettunut.

Maista jos uskallat. Jokainen ihan omalla vastuulla!

1 kommentti:

  1. Rikollisen hyvää. En edes uskalla maistaa niitä loppuja reseptejä :D

    VastaaPoista