Kun ei nuo seinien levytykset ja pattereiden maalaukset ole kaikkein mielenkiintoisimpia kuvattavia, niin laitetaan nyt taas yksi ruokapostaus. Täällä päätettiin viettää viikonloppuna meksikolainen ilta tortilloiden parissa, niitä itse tehden ja sen päälle nauttien. Oli muuten hauskaa koko perheen yhteistä puuhaa! Kolme kaulitsi ja yksi paistoi ja letuista tuli kyllä huimasti valmiita serkkujaan maukkaampia. Tälle mäelle ei enää noita valmiita ostetakaan kuin pakon edessä.
Vehnätortillat (10kpl):
n. 4,5dl vehnäjauhoja
vajaa 1tl suolaa
3rkl voita tai margariinia
n. 2dl kiehuvaa vettä
Jauhot ja suola sekoitetaan. Voi nypitään pieninä paloina jauhojen joukkoon. Lisätään kiehuva vesi. Vettä lisätään vain sen verran, että taikina pysyy edelleen kasassa. Taikina alustetaan ensin kulhossa, siirretään sitten jauhotetulle alustalle ja vaivataan taikinaa n. 2-3 minuuttia. Taikina pyöritellään palloksi ja peitetään tuorekelmulla. Annetaan levätä n. puoli tuntia. Jaetaan taikina kymmeneen osaan ja kaulitaan ne mahdollisimman ohuiksi. Letut paistetaan molemmilta puolilta rasvaamattomalla pannulla. Riittävän kuumalla pannulla paistettaessa arvioitu paistoaika on vain 20-30 sekuntia.
vajaa 1tl suolaa
3rkl voita tai margariinia
n. 2dl kiehuvaa vettä
Jauhot ja suola sekoitetaan. Voi nypitään pieninä paloina jauhojen joukkoon. Lisätään kiehuva vesi. Vettä lisätään vain sen verran, että taikina pysyy edelleen kasassa. Taikina alustetaan ensin kulhossa, siirretään sitten jauhotetulle alustalle ja vaivataan taikinaa n. 2-3 minuuttia. Taikina pyöritellään palloksi ja peitetään tuorekelmulla. Annetaan levätä n. puoli tuntia. Jaetaan taikina kymmeneen osaan ja kaulitaan ne mahdollisimman ohuiksi. Letut paistetaan molemmilta puolilta rasvaamattomalla pannulla. Riittävän kuumalla pannulla paistettaessa arvioitu paistoaika on vain 20-30 sekuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti