lauantai 11. huhtikuuta 2015

HARRASTELIJA


Kamera on keikkunut uskollisesti olallani vuosikaudet. Varsinkin ulkoillessani, puutarhassa vaeltaessani, metsäretkillä, kaupunkikierroksilla, kyläilyreissuilla ja jos jonkinlaisissa häppeningeissä. 


Jossain vaiheessa alkuvuodesta huomasin, että se oli alkanut tuntua riippakiveltä, jonka seurasta en enää nauttinut yhtä paljon kuin ennen. Kamera tuntui turhalta painolastilta, sillä kovin usein se pysyi hiljaisena laukussaan koko reissun ajan. Eikä vika ole olenkaan tuossa kaverissa, vaan ainoastaan tyypissä kameran takana.   


Olen täysin amatööri, Miehen avustuksella kameran käyttöä opetellut harrastelijakuvaaja. Alunperin digijärkkärin automaattitoiminnolla kaikki kuvannut aloittelija, joka kokeilujen, yritysten, kysymyksien ja tuhansien harjoitusten kautta on oppinut vuosien varrella säätämään kameraa manuaalisesti jo suhteellisen näppärästi. Kaikkien näiden harjoitusten myötä into kuvaamiseen on vain kasvanut sillä seurauksella, että vaatimustaso on samalla kohonnut kohoamistaan. Enää ei ole helppo miellyttää omaa silmää ja siksi tyyppi kameran takana on jäänyt jumiin rakkaan harrastuksensa kanssa. Kun ei onnistu omaa mieltä tyydyttävästi, into lopahtaa ja on keksittävä jotain uutta.

Tänään se uusi on päässyt alkuun ja olen innoissani! Uskon, että tämä uusi avaa lisää kuvakulmia ja toisenlaista näkemystä ja löydän taas takaisin sen innon, jonka tunnen tuolla takana jossain olevan. Visioita on ollut ja tulee koko ajan lisää, joten uudet työkalut niiden toteuttamiseen ovat enemmän kuin tervetulleita. Niinpä päätin lähteä metsästämään niitä elämäni ensimmäiseltä valokuvauskurssilta. Ensimmäinen päivä antoi ainakin positiivisen viitteen siihen suuntaan. Katsotaan rauhassa mitä tuleman pitää. Vuoden päästä olen tässä asiassa kurssin verran viisaampi. 

8 kommenttia:

 1. Kuulostaa kivalta! Ja tosi kauniita kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Amanda! Uuden opiskelu on mieltä virkistävää ja sopii erityisesti kevääseen, kun muutenkin heräilen jälleen talviunilta. ;)

   Poista
 2. Kauniit kuvat. Kuvasminen on haasteellinen, mutta antoisa jarrastus. Itse en osaa, mutta tyttäreni ovat olleet valokuvauskerhoissa ja ovat aika taitavia. Antavat onneksi neuvoja minullekin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vinkit on kullan arvoisia. Hienoa, että saat niitä lähipiiristä! Mun kiitos kuuluu kameratekniikan osalta täysin paremmalle puoliskolleni. :)

   Poista
 3. Kauniita kuvia otat jo nyt, mutta aina voi onneksi oppia vielä vähän lisää. Valokuvauskurssi houkuttelisi kyllä itseäkin. Intoa kuvailuun! -Sini-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sini! Aina voi todellakin oppia lisää ja mulla on jo tiedossa ainakin sata asiaa, joihin haluaisin lisää osaamista. Odotukset kurssille ovat siis melko kovat.

   Poista
 4. Valokuvauskurssi olisi mahtava juttu minullekin!
  Suloisia kevään kaunottaria oletkin saanut linssiin!
  Lähetän tuulen mukana ripauksen mimosan tuoksua täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulipa hieno tuoksu sieltä Mantelilaaksosta! Tämän herrasväen tuleva Espanjan reissu sai kunnon ripauksen lisää odotusta blogissasi vierailustani. Kivaa että löysit Kinnarkumpuun!

   Poista