torstai 8. toukokuuta 2014

KEVÄTKATSAUS


Kun ulkona vihmoo vettä ja kolea tuuli kaivautuu luihin ja ytimiin asti, on parempi suosiolla kehitellä sisähommia vaihteeksi. Olisiko nyt vaikka hyvä hetki tehdä pieni tilannekatsaus Kinnarkummun kevätpuuhiin?

Tämän kevään taimien esikasvatus jätettiin tarkoituksellisesti väliin Tanskan matkojen takia. Koiranhoitajia ei haluttu rasittaa taimikasteluvaatimuksilla, sillä oikein kelvollisia taimia saa hankittua torireissullakin. Yhden kerran Elna jo hurautti toriparkkiin taimirahat käsilaukussaan harmikseen toteamaan, ettei taimikauppias juuri tuona päivänä tuotteitaan torilla kaupustellutkaan. Hän oli ehkä ammattilaisena seurannut sääennustajien räntälupauksia Elnaa tarkemmin, sillä vapunpäivän valkea maa ei olisi ollut mikään paras kasvualusta uutukaisille taimille... Hyvä siis näin. Taimiostoksille suunnataan uudelleen heti, kun ilmat taas lämpiävät. 

Tämän herrasväen paistatellessa pääsiäistä Århusissa lähetti naapurin väki kevätterveisiä perunapellon laidalta. Eihän siinä sitten auttanut muu kuin suunnata pellolle itsekin heti kotiin saavuttuaan. Tänä vuonna Kinnarkummun perunat ehtivät maahan jo huhtikuun puolella, yli kuukauden viime vuotta aiemmin. Keväisen reissaamisen ja jonkinlaisen innostuksen puutteen vuoksi pihapuuhailu on ollut tänä keväänä minimissään. Liekö syynä sitten taimikylvöpuuhien passaaminen vai mikä, mutta vasta perunamaata tehdessä syttyi Elnan mielessä jälleen puutarhapuuhailukipinä. Siitä lähtien mieleen on putkahtanut jos jonkinlaisia suunnitelmia, joiden toteutuskin on jo osittain aloitettu. Perussiivousten lisäksi on leikattu pensaita, kaivettu puskittunutta takapuutarhaa, rakennettu kivipengerrystä jne. Kylvöpuuhat odottavat edelleen lämpimämpiä aikoja, mutta sipuli-istukkaat ja ystävältä saadut maa-artisokkamukulat tuupattiin maahan eilisenä iltapuhteena. 

Seuraavana vuorossa olisi nurmikoiden parannustöitä, maanpeittokasvien ja niittykukkien valintaa, pihakivetysten tekoa sekä tietysti kasvimaan kylvöjen ja taimi-istutusten loppuun saattaminen. Hommista ei siis ole pulaa taaskaan, mutta ongelmana on päättää mistä aloittaa... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti