keskiviikko 15. tammikuuta 2014

VÄLIAIKAISTA KAIKKI ON TV-HUONEESSA

Viimeisin remonttikohde takkahuone on muutamaa listaa vaille valmis. Takkahuoneena se ei tule kuitenkaan palvelemaan vielä toviin, sillä itse takka uupuu edelleen. Mies on pakkasten palelluttamana virittänyt takkakeskustelua jälleen henkiin, mutta vielä ei ole löydetty sitä juuri tätä herrasväkeä miellyttävää vaihtoehtoa. Tai oikeastaan ei ole vielä riittävällä intensiteetilla asiaan paneuduttu, sillä varmaan joku kriteerit täyttävä masiina markkinoilla olisikin. Pitäisi nimittäin sopia tietysti talon henkeen, olla riittävän korkea ja lämmitysteholtaan riittävä ja leivinuunikin haluttaisi.

Takan puuttumisen myötä on takkahuoneelle keksitty väliaikainen käyttötarkoitus. Se saa luvan toimia telkkarihuoneena siihen asti, että lopullinen tölläyspaikka saadaan valmiiksi yläkertaan. Oli muuten juhlallinen hetki, kun Mies raahasi joulun alla ikivanhan toosan pois makuuhuoneesta. Tv + makuuhuone -yhdistelmä ei sovi tälle väelle laisinkaan. Tölläys lisääntyi kuluneen syksyn aikana kaksin- ellei jopa kolminkertaiseksi aiemmasta ja nukkumaan mennessä sänky ei ollut enää lainkaan raikas eikä viileä. Turhat ohjelmat ovat huonevaihdon jälkeen jääneet minimiin, onneksi.

Väliaikainen huone on sisustettu väliaikaisilla kalusteilla. Vanha harmaa kulmasohva saa palvella niin kauan kuin tämä järjestely on voimassa ja lasten pöytä toimii tätä nykyä sohvapöytänä. Rusinat kun eivät pöytäänsä käyttäneet ja lastenhuone on muutenkin täynnä. Askartelut, piirtämiset ja maalaukset hoidetaan ruokailutilan pöydän ääressä ainakin niin kauan, että Pikku-Rusinankin touhuilu on salonkikelpoista.

Vaalea tyynyliina on muuten eilinen kirppislöytö. Oman myyntipöydän hyvä tuotto oli heti pantava haisemaan kahden euron verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti