maanantai 14. lokakuuta 2013

AUTOTALLIN PAIKKA


Syksyn tullen on salin käyttö lisääntynyt taas huomattavasti. Kesäisin se seisoo yksikseen pölyttymässä, kun lähes koko elämä on siirtynyt ulkotiloihin. Ilmojen viiletessä ja iltojen pimetessä on ollut tunnelmallista kattaa viikonlopun ruokahetki puutarhan sijasta saliin. 

Sali on vanhojen talojen "turhanpäiväinen" lisätila, jollaisia ei taideta paljoa nykypäivän tehokkaisiin neliöihin rakentaa. Ja erittäin hyvin ilman kyseistä huonetta pärjäisi tämäkin väki, mutta kun talossa sellainen on, niin  ei sitä siitä oikein poiskaan saa. Käyttötarkoitusta voisi toki muuttaa, mutta kun huoneita on riittävästi muutenkin, ei sekään ole tarpeellista. Tosin yksi ehdotus heräsi Miehen mieleen pari kesää sitten, kun ulkoseinää uusittiin eteisen osalta niin, että koko seinä oli pari päivää tipo tiessään. Hyvän autotallin olisi huoneesta kuulemma saanut. No, eipä sitä sitten kuitenkaan toteutettu, ja ehkä ihan hyvä niin... ;)

Mannerheimin pronssipatsas on Miehen isän peruja ja häälahjaksi tälle väelle lahjoitettu. Siinä se nyt pönöttää flyygelin vieressä, kun ei parempaakaan paikkaa ole vielä itselleen löytänyt. Sama juttu on monella muullakin esineellä, jotka odottavat talon valmistumista löytääkseen itselleen sen kaikkein sopivimman oleskelupaikan. Aina välillä asia risoo Elnan mieltä, mutta onneksi normaalisti ei ole liiemmälti aikaa tällaisia asioita surkutella.

2 kommenttia: